Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.201 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 220.349.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη δέκα ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας να ανέρχεται σε 9.593 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο στελέχη του υπουργείου αναγνωρίζουν πως ο πραγματικός απολογισμός μάλλον βρίσκεται πάνω από τους 14.000 νεκρούς, καθώς 4.584 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Οι στατιστικές υποδεικνύουν ταχείς ρυθμούς εξάπλωσης του ιού σε 13 από τις 24 επαρχίες του Ισημερινού, ειδικά στην Πιτσίντσα, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Κίτο, τελευταία επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα. Οι υγειονομικές αρχές στην πόλη κατέγραψαν 294 κρούσματα του κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των μολύνσεων εκεί να φθάνει τις 71.641.

Η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό κοντεύει το 100% στο Κίτο και τη Γουαγιακίλ, τα δύο κυριότερα αστικά κέντρα, τόνισαν αυτή την εβδομάδα οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης