Εισήγηση για νέο γενικό lockdown σε ολόκληρη την Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 15:17
Εισήγηση για νέο γενικό lockdown σε ολόκληρη την Ιταλία

«Θα ζητήσω από τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, να κηρύξει γενικό lockdown σε όλη την Ιταλία», δήλωσε σήμερα ο σύμβουλός του, καθηγητής Βάλτερ Ρικιάρντι.

«Επείγει να αλλάξουμε στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Χρειάζεται ένα γενικό, πανιταλικό lockdown συγκεκριμένης διάρκειας, που να συμπεριλαμβάνει και το κλείσιμο των σχολείων», πρόσθεσε ο Ρικιάρντι.

Ο Ιταλός καθηγητής προληπτικής ιατρικής εκτιμά, επίσης, ότι «πρέπει να ενισχυθεί η διαδικασία εμβολιασμού και ιχνηλάτησης των επαφών». Τάσσεται, δε, και κατά της επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, διότι «αυτή την στιγμή δεν μπορούν να ξανανοίξουν τομείς και δραστηριότητες που προκαλούν συνωστισμό».

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, θα πρέπει να ληφθούν από τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και τον νέο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη και το ότι τρία από τα συνολικά έξι κόμματα που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση (η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και η Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι) ζητούν να συνδυαστεί η προστασία της ασφάλειας των πολιτών, με τη στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 15:17