Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της ιρλανδικής κυβέρνησης που γυρεύει να «στρατολογήσει» προσωπικό υγείας και άλλους εθελοντές για να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη οι Αρχές.

«Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι» προσφέρθηκαν ως υποψήφιοι στο πλαίσιο αυτής της «στρατολόγησης» σε περίοδο κρίσης που ξεκίνησε την Τρίτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία, που εξακολουθεί να διευρύνεται, δήλωσε η αξιωματούχος αρμόδια για τους ανθρώπινους πόρους της ιρλανδικής δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Health Service Executive (HSE), Αν Μαρί Χόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε γρήγορα την υπηρεσία μας προκειμένου να αποκριθούμε στη νέα κατάσταση που δημιούργησε ο Covid-(19), ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη αύξηση» πρόσθεσε σε δηλώσεις της στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTE. «Αναζητούμε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες και τις ικανότητές του».

Εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές και μέλη πληρώματος ασθενοφόρων, η έκκληση για εθελοντές απευθύνεται επίσης σε φοιτητές επιστημών υγείας, σε εκείνους που έχουν «να προσφέρουν και άλλες ικανότητες», καθώς και σε ανθρώπους που δεν είναι καταρτισμένοι σε θέματα υγείας και που θα ήταν διαθέσιμοι αν χρειαστεί.

Η Ιρλανδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 366 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και δύο θανάτους, αλλά ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι αναμένονται 15.000 κρούσματα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αναμένεται η κρίση να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης