Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι απομακρύνθηκε την Παρασκευή από το βήμα από αξιωματούχους, λόγω ενός συναγερμού ασφαλείας, την ώρα που εκφωνούσε μια ομιλία στη Βόρεια Ιρλανδία, σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην ειρηνευτική διαδικασία, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας «κήρυξε ένα περιστατικό ασφαλείας, την ώρα που ο υπουργός Κόβενι εκφωνούσε μια προγραμματισμένη ομιλία στο Houben Centre, στο Μπέλφαστ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρλανδικού ΥΠΕΞ στο Δουβλίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός και η ομάδα του είναι ασφαλείς, οδηγήθηκαν σε μια ασφαλή περιοχή και η αστυνομία έκανε τη δουλειά της», συμπλήρωσε.

Σε ένα δελτίο Τύπου, η τοπική αστυνομία ανέφερε πως αντιμετώπισε «έναν συναγερμό ασφαλείας στη ζώνη του Κράμλιν Ρόουντ, στο βόρειο τμήμα του Μπέλφαστ», το πρωί της Παρασκευής, συστήνοντας στους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ένα φορτηγάκι κατελήφθη και ο οδηγός του αναγκάστηκε, υπό την απειλή όπλου, να οδηγήσει το όχημα έως το κοινοτικό κέντρο όπου βρισκόταν ο Σάιμον Κόβενι. Δεν διευκρίνισε τι συνέβη με το φορτηγάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα tweet, ο υπουργός εξέφρασε «τη λύπη και απογοήτευσή του ότι κάποιος δέχθηκε επίθεση».

Η απειλή αυτή έλαβε χώρα, την ώρα που το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού στη Βόρεια Ιρλανδία μειώθηκε την Τρίτη από «σοβαρό» σε «σημαντικό» για πρώτη φορά από το 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης