Υψηλόβαθμος ερευνητής του Ιράν αναμένεται να μεταβεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσει εάν τα ουκρανικά εργαστήρια είναι κατάλληλα ώστε να αποκωδικοποιήσουν τα μαύρα κουτιά του Boeing που καταρρίφθηκε στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ολέξι Ντανίνολφ, γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Ιράν θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πού θα γίνει η αποκωδικοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, η Τεχεράνη παραδέχτηκε ότι κατέρριψε κατά λάθος το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες.

Ο Ντανίλοφ πρόσφερε μια εξήγηση για την αρχική σύγχυση για τα αίτια του δυστυχήματος: υπενθύμισε ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ιράν, την ημέρα του δυστυχήματος, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ως πιθανή αιτία τη μηχανική βλάβη. Υποστήριξε ότι η ανακοίνωση αυτή, που αργότερα διαγράφηκε και αντικαταστάθηκε με άλλη όπου αναφέρονταν ως άγνωστα τα αίτια, εκδόθηκε σε μια προσπάθεια να αποκτήσει το Κίεβο πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

«Αν είχαμε πει αμέσως ότι το κατέρριψαν, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μας επέτρεπαν να δούμε τα συντρίμμια, δεν θα μας άφηναν να κάνουμε ό,τι κάνουμε», ισχυρίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης