Νεαρός άνδρας τιμωρήθηκε με 80 βουρδουλιές στο Ιράν για κατάποση αλκοολούχων ποτών ενώ ήταν ανήλικος, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Δεν είναι σαφές, για ποιο λόγο η ποινή εκτελέστηκε μια δεκαετία και πλέον μετά τη σύλληψη. Ο νεαρός έχει ταυτοποιηθεί μόνον με τα αρχικά MR, γεννηθείς μεταξύ 1991 και 1992.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζουν τον άνδρα δεμένο στον κορμό δένδρου ενώ ένας μασκοφόρος τον χτυπά στην πλάτη. Μικρό πλήθος φαίνεται να παρακολουθεί από απόσταση.

Το έγκλημα, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια γάμου μεταξύ 2006 και 2007. Η τελετή αμαυρώθηκε από καυγά που κατέληξε στον θάνατο ενός 17χρονου, όμως οι εισαγγελικές Αρχές έχουν συμπεράνει, πως ο νεαρός δεν είχε ανάμειξη στο φονικό.

Όπως επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, περισσότερα από 100 αδικήματα τιμωρούνται με βουρδουλιές, ανάμεσά τους κλοπές, βανδαλισμοί, απάτη και συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και πράξεις που δεν θεωρούνται αδικήματα στην Δύση, όπως η μοιχεία, οι προγαμιαίες ερωτικές σχέσεις και το ομοφυλοφιλικό σεξ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης