Στη σύλληψη ενός ακόμη ανθρωπολόγου, του Καμίλ Αχμάντι, προχώρησαν οι Αρχές στο Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, συνελήφθη η γαλλοϊρανή ερευνήτρια, Φαριμπά Αντελχάχ.

«Αληθεύει ότι το πρόσωπο αυτό συνελήφθη», δήλωσε ο Γκολαμχοσεϊν Εσμαϊλί, εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη απαντώντας σε ερώτηση για τον Αχμαντί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο στον ιστότοπο The Conversation France ο γάλλος ανθρωπολόγος Κριστιάν Μπρομπερζέ, ειδικός στο Ιράν, έγραφε ότι ο Αχμαντί «συνελήφθη πρόσφατα».

Συγγραφέας βιβλίου που εκδόθηκε στ’ αγγλικά και φέρει τον τίτλο: «Στο όνομα της παράδοσης: ακρωτηριασμοί γυναικείων γενετικών οργάνων στο Ιράν», ο Αχμάντι έχει, σύμφωνα με τον Μπρομπερζέ, την ιρανική και τη βρετανική εθνικότητα.

Σε βάρος του Αχμαντί διεξάγεται «προκαταρκτική έρευνα» μετά τις υποψίες για «σχέσεις με ξένες χώρες και ινστιτούτα που συνεργάζονται με ξένες υπηρεσίες (πληροφοριών)», δήλωσε ο Εσμαϊλί, κατά την συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε απευθείας από το Διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στις 15 Ιουλίου τη σύλληψη της Γαλλοϊρανής Αντελχάχ, ειδικής στο σιιτικό Ισλάμ και διευθύντριας έρευνας στο Κέντρο Διεθνών Ερευνών (CERI) του Science PO Paris.

O Εσμαϊλί είχε επιβεβαιώσει την επομένη τη σύλληψη αυτή.

Η Φαριμπά Αντελχάχ «περιλαμβάνεται σε ύποπτους που συνελήφθησαν πρόσφατα» είχε πει χωρίς να δώσει την παραμικρή πρόσθετη πληροφορία για την περίπτωσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης