Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους τη σύλληψη, από την υπηρεσία των πληροφοριών τους, ενός αντιφρονούντα «αντεπαναστάτη» που ήταν σε εξορία και φέρεται, σύμφωνα με τους Φρουρούς, να «καθοδηγείτο» από τις «γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών».

«Ο Ρουχαλάχ Ζαμ, που κρατείται σήμερα στο Ιράν, συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης και ειδικής επιχείρησης», γράφει σε ανακοίνωση ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν χωρίς να δώσει διευκρινίσεις ούτε για τον τόπο ούτε για την ημερομηνία της σύλληψης του Ζαμ, ο οποίος φέρεται να ζούσε στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαμ διηύθυνε ένα κανάλι στην κρυπτογραφημένη πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram, που ονομαζόταν Amandnews, και κατηγορείτο από την Τεχεράνη ότι είχε ενεργό ρόλο στο κίνημα αμφισβήτησης τον χειμώνα του 2017-18. Το κανάλι αυτό έκλεισε το 2018.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές αυτές -που χαρακτηρίστηκαν «στάση» από τις αρχές και ξέσπασαν σε δεκάδες πόλεις του Ιράν την περίοδο γύρω στην Πρωτοχρονιά του 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών, ο Ζαμ «έπεσε στην παγίδα» που του είχαν στήσει και αυτό, παρά το γεγονός ότι «καθοδηγείτο από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών και στηριζόταν από αυτές της Αμερικής και του σιωνιστικού καθεστώτος» (Ισραήλ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πράκτορες που είχαν αναλάβει να τον παγιδεύσουν πέτυχαν τον σκοπό τους με τη «βοήθεια σύγχρονων μεθόδων των υπηρεσιών πληροφοριών και καταφεύγοντας σε έξυπνες τακτικές», προστίθεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Sepahnews, στον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών της Επανάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης