Μια επιτροπή αρμόδια να ελέγχει το Διαδίκτυο και το περιεχόμενό του έδωσε την Τρίτη διορία στην κυβέρνηση του Ιράν για να ελέγξει το Instagram υπό την απειλή να εμποδίσει την πρόσβαση στον ιστότοπο αυτό κοινωνικής δικτύωσης που εξακολουθεί να είναι ελεύθερος στη χώρα.

Οι ιρανικές αρχές εμποδίζουν συχνά την πρόσβαση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,όπως το Twitter και το Facebook, αλλά και σε άλλους ιστότοπους τους οποίους θεωρούν αντι-ισλαμικούς ή επικριτικούς προς την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έχει δεσμευθεί να δείξει μεγαλύτερη ανεκτικότητα στο Διαδίκτυο. Παρόλα αυτά οι υπερσυντηρητικοί στο Ιράν που κατέχουν θέσεις-κλειδιά σε πολλούς θεσμούς τάσσονται κατά οποιασδήποτε ελάφρυνσης των περιορισμών.

Η διορία των δύο μηνών θα επιτρέψει στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών «να ανταλλάξει επιστολές με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να υπάρξει ασφαλής πρόσβαση στο Instagram ώστε να μπορεί να ελέγχεται το περιεχόμενό του», δήλωσε ο Μοχαμάντ Αλί Ασφανί, μέλος της επιτροπής.

Τον Σεπτέμβριο η δικαιοσύνη έδωσε ένα μήνα διορία στην ιρανική κυβέρνηση για να απαγορεύσει τα δίκτυα δωρεάν επικοινωνίας Viber, Tango και Whatsapp, έπειτα από μηνύματα που κρίθηκαν προσβλητικά προς αξιωματούχους του Ιράν. Παρόλα αυτά τα δίκτυα εξακολουθούν να είναι προσβάσιμα ακόμη και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιρανική δικαιοσύνη είχε επίσης προσπαθήσει τον Μάιο να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει Ιρανοί πολίτες για «παραβίαση της ιδιωτικότητας» από το Instagram και το Whatsapp, δύο εφαρμογές του Facebook.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Το 69% των νέων παρακάμπτει την κρατική λογοκρισία στο διαδίκτυο
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 19:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης