Οι ιρανικές Αρχές εξέδωσαν απόφαση στη δίκη του Ιρανοαμερικανού δημοσιογράφου Τζέισον Ρεζάιαν, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της κατασκοπείας, ανακοίνωσαν σήμερα δικαστικές πηγές χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Ο Ρεζάιαν, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Καλιφόρνια και ήταν ο επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας «Washington Post» στην Τεχεράνη, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014 και κρατήθηκε για πολλούς μήνες στη φυλακή. Η τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης του ήταν η 10η Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση για την υπόθεση αυτή εκδόθηκε. Υπάρχει ακόμη δυνατότητα να ασκηθεί έφεση και (η απόφαση) δεν είναι οριστική» είπε ένας εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών, ο Γκολαμχοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος δεν είπε αν ο Ρεζάιαν καταδικάστηκε ή αθωώθηκε, ούτε έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την ποινή που ενδεχομένως του επιβλήθηκε.

Η Τεχεράνη κατηγορούσε τον 39χρονο δημοσιογράφο ότι συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες και τις παρέδιδε σε «εχθρικές κυβερνήσεις», ότι έγραψε μια επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ότι ενεργούσε σε βάρος της εθνικής ασφάλειας του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε η πιθανότητα να αποφυλακιστεί ο Ρεζάιαν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση Ιρανών κρατουμένων στις ΗΠΑ.

Ένα στέλεχος της «Washington Post», ο Μάρτιν Μπάρον, είπε ότι η εφημερίδα δεν έχει καμία πληροφορία προς το παρόν, ούτε γνωρίζει αν η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στον Ρεζάιαν ή τον δικηγόρο του, ενώ χαρακτήρισε την ανακοίνωση των Αρχών «ασαφή και αινιγματική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης