Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα πριν από τα ξημερώματα σε εργοστάσιο στα νότια της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, αποδίδοντας το «δυστύχημα» σε ανθρώπινο λάθος.

Η έκρηξη είναι τουλάχιστον η τέταρτη που αναφέρεται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Ιράν από τις 25 Ιουνίου. Η προηγούμενη, στις 2 Ιουλίου, συνέβη στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και οι αρχές που μίλησαν αρχικά για «ατύχημα» ισχυρίστηκαν στη συνέχεια ότι δεν θα αποκαλύψουν τις αιτίες προς το παρόν για «λόγους ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στο «εργοστάσιο Oxijen στις 03:03 (τοπική ώρα, 01:33 ώρα Ελλάδος)» στην πόλη Μπακερσάχρ (60.000 κάτοικοι), 20 χλμ. περίπου νότια της Τεχεράνης, και προκάλεσε πυρκαγιά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας έκτακτων αναγκών.

«Υπάρχουν δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Το εργοστάσιο Oxijen βρίσκεται σε βιομηχανική ζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Αμίν Μπαμπάι, σύμφωνα με το Irna, χωρίς να διευκρινίσει τη δραστηριότητα των εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα συνέβη «λόγω αμέλειας των εργατών κατά τη διάρκεια αναγόμωσης φιαλών οξυγόνου». «Οι πυροσβέστες βρέθηκαν στο σημείο αμέσως μετά το δυστύχημα και απέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς».

«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που οι τοίχοι του κοντινού εργοστασίου Saipapress επίσης καταστράφηκαν» δήλωσε ο Μπαμπάι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο εργοστάσιο Oxijen προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης