Ένας Ιρανός δήμαρχος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού η γιγαντιαία αφίσα που τοποθέτησε στην πόλη Σιράζ για την επέτειο του πολέμου με το Ιράκ εικόνιζε… Ισραηλινούς στρατιώτες, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim.

Η αφίσα «κατέβηκε» το βράδυ της Τετάρτης. Έδειχνε τρεις στρατιώτες, πάνω σε ένα βράχο και η φωτογραφία συνοδευόταν από ένα ποίημα στην περσική γλώσσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο η αρχική φωτογραφία, που ρετουσαρίστηκε για την περίσταση, εικόνιζε μια στρατιωτίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να τοποθετήσεις μια τέτοια αποκρουστική αφίσα κατά τη διάρκεια της ιερής άμυνας είναι ασυγχώρητο λάθος» δήλωσε ο δήμαρχος του Σιράζ, Χεϊντάρ Εσκανταρπούρ. Η «ιερή άμυνα» είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν οι Ιρανοί για να περιγράψουν τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ (1980-88). Πρόσφατα, το Ιράν τίμησε την επέτειο της έναρξης του πολέμου που κήρυξε η Βαγδάτη στις 22 Σεπτεμβρίου 1980.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του Σιράζ και κάλεσε ταυτόχρονα τις αρχές «να ερευνήσουν αυτήν την ύποπτη πράξη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, δύο υπάλληλοι του δήμου, υπεύθυνοι για τις δημόσιες σχέσεις, απολύθηκαν την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αφίσα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Τα τουφέκια Μ-16, οι επωμίδες, οι στολές, τα κράνη: όλα ανήκουν προφανέστατα στους σιωνιστές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάνατε μια ανοησία» έγραψε ένας Ιρανός στο Twitter ενώ ένας άλλος ζήτησε να τιμωρηθούν γρήγορα όσοι ευθύνονται για αυτήν την «απεχθή ενέργεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης