Το Ιράν ανέφερε 258 θανάτους από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων, από τις αρχές Δεκεμβρίου, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στους 64.490 θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράν είναι η χώρα που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την COVID-19 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ 21.063 νέα κρούσματα μόλυνσης εντοπίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, σε 2.070.141 κρούσματα.

«Δυστυχώς, κατά το τελευταίο 24ωρο 258 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λαρί στην κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων θανάτων από την COVID-19, από τη 10η Δεκεμβρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρανός υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί σε μία τηλεοπτική συνέντευξη του, προειδοποίησε για την αύξηση του αριθμού των θανάτων την ερχόμενη εβδομάδα, στην περίπτωση που οι Ιρανοί αποτύχουν να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας.

Χθες, η Τεχεράνη επέβαλε ένα δεκαήμερο lockdown σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση ενός τέταρτου κύματος μολύνσεων από την COVID-19.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε 23 από τις 31 ιρανικές επαρχίες.

Επιχειρήσεις, σχολεία, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, που αρχίζει την Τετάρτη στο Ιράν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης