Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.674 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να φτάνει τους 789.390.

Ενημέρωσε ακόμη ότι άλλοι 32 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φτάνει τους 13.969 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, το υπουργείο επισήμανε ότι «η συνεχιζόμενη αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το σύστημα υγείας, ειδικά όταν τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να υποδεχθούν ασθενείς σε πιο σοβαρή κατάσταση, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερους θανάτους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σχεδόν το 50% των ασθενών πλέον υποκύπτει μέσα σε 48 ώρες από την εισαγωγή στο νοσοκομείο, διότι διακομίζεται πολύ αργά.

Παρά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, η ιρακινή κυβέρνηση χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για να αμβλυνθεί η ζημιά που έχει υποστεί η οικονομία, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δυσκολεύεται πλέον να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Εμπορικά κέντρα, καταστήματα, εστιατόρια και καφέ θα ανοίξουν ξανά, με αυστηρούς περιορισμούς, από την 22η Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης