Ιράκ: Σιιτική πολιτοφυλακή προειδοποιεί να μην σταλούν αραβικές δυνάμεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 07:05
Ιράκ: Σιιτική πολιτοφυλακή προειδοποιεί να μην σταλούν αραβικές δυνάμεις
Μία από τις ισχυρότερες σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράκ προειδοποίησε σήμερα ότι, εάν σταλούν αραβικές δυνάμεις στη Συρία ή στο Ιράκ, "θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως", απευθυνόμενη προς τις αραβικές σουνιτικές χώρες που δήλωσαν πρόσφατα ανοικτές σε αυτό το ενδεχόμενο.

"Οι αραβικές μοναρχίες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μισθοφόρους του Daech (Ισλαμικό κράτος) για να εφαρμόσουν τα κακόβουλα σχέδιά τους στο Ιράκ και τη Συρία και απέτυχαν", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κατάιμπ Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, καλώντας τους "γιους του Σαούντ και όσους ηγέτες βρίσκονται πίσω τους να μην αναλάβουν το ρίσκο και να μάθουν το μάθημά τους".

Ο ηγέτης της Κατάιμπ Χεζμπολάχ, ο Αμπού Μάχντι αλ-Μοχάντες, είναι επικεφαλής του υπό το καθεστώς της Βαγδάτης συνασπισμού των σιιτικών πολιτοφυλακών που μάχεται, μαζί με τις ιρακινές τακτικές στρατιωτικές δυνάμεις, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και έχει αναπτύξει μαχητές και στη Συρία υποστηρίζοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι έτοιμα να συμβάλουν με χερσαίες δυνάμεις για την υποστήριξη και την εκπαίδευση διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι προσπάθειες θα τελούν υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, εάν ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός που πολεμά κατά του Ισλαμικού Κράτους αποφασίσει να ξεκινήσει τέτοιες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας προειδοποίησε χθες ότι η Δαμασκός θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στο έδαφός της και ότι θα επιστρέψει τα μέλη των δυνάμεων της επίθεσης σε φέρετρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Έτοιμα να στείλουν στρατό στη Συρία κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου τα Εμιράτα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 07:05