Πέντε στρατιώτες των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών και πέντε μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολεμά την Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Στο Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, περίπολος στρατιωτών κατευθυνόταν σε σημείο όπου διαδηλωτές οργανώνουν τους τελευταίους τέσσερις μήνες καθιστική διαμαρτυρία, ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, όταν ακινητοποιήθηκαν από ενόπλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν έναν ένοπλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυρών, με τέσσερις νεκρούς και έναν τραυματία μεταξύ των στρατιωτών.

Βόρεια της πρωτεύουσας, ένοπλοι σκότωσαν έναν στρατιώτη και πέντε μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου της πολιτοφυλακής Σάχουα, νότια του Τικρίτ.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται ενώ ένα νέο κύμα βίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 200 ανθρώπων μέσα σε πέντε ημέρες, γεννώντας φόβους για νέα διαθρησκευτική σύγκρουση στο Ιράκ. Η βία αναζωπυρώθηκε την Τρίτη με την επέμβαση του στρατού εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην περιοχή Χαουίζα του βορείου Ιράκ, όπου προκλήθηκαν συγκρούσεις με 53 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης