Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, την Κυριακή, από επίθεση στην αεροπορική βάση Μπάλαντ στο βόρειο Ιράκ, όπου σταθμεύουν στρατιώτες των ΗΠΑ.

Ο ιρακινός στρατός ανέφερε σε μια δήλωση πως οκτώ ρουκέτες Κατιούσα εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης, που βρίσκεται περίπου 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτη, και πως στους τέσσερις τραυματίες περιλαμβάνονται δύο αξιωματικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως οι τραυματίες είναι Ιρακινοί στρατιώτες. Είπαν πως επτά όλμοι έπληξαν τον διάδρομο για τα αεροπλάνα της βάσης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση.

Η ιρακινή στρατιωτική ανακοίνωση δεν διευκρινίζει την προέλευση των πυρών και δεν κάνει καμία αναφορά στις αυξημένες εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, το οποίο την περασμένη Τετάρτη εκτόξευσε πυραύλους εναντίον δύο στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σχεδόν το σύνολο των Αμερικανών στρατιωτών είχε ήδη φύγει από τη βάση αυτή, έπειτα από την κλιμάκωση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν στο ιρακινό έδαφος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν υπάρχουν περισσότεροι από καμιά δεκαπενταριά Αμερικανοί στρατιώτες και ένα και μοναδικό αεροπλάνο στην Μπάλαντ», δήλωσε στο AFP ιρακινή στρατιωτική πηγή.

Αξιωματούχοι των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας είχαν δηλώσει προηγουμένως στο AFP πως το 90% των Αμερικανών εργολάβων που είχαν αναπτυχθεί στη βάση έχουν φύγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης