Ιράκ: Ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ έπεσε στα χέρια του ιρακινού στρατού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 11:52
Ιράκ: Ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ έπεσε στα χέρια του ιρακινού στρατού
Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα από τους Κούρδους μαχητές την τελευταία περιοχή που έλεγχαν στην επαρχία Κιρκούκ, 50 χιλιόμετρα από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ.

«Ο στρατός, η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισήλθαν στο κέντρο της περιοχής Αλτούν Κούπρι» επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Υπήρξαν συγκρούσεις, όμως οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν επίθεση και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο κτήριο του δημαρχείου» πρόσθεσε.

Η αγροτική περιοχή Αλτούν Κούπρι, «η χρυσή γέφυρα» στα τουρκικά, κατοικείται από Κούρδους και Τουρκομάνους και εκτείνεται σε 520 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Από την Κυριακή ο ιρακινός ομοσπονδιακός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν αρχίσει να εκδιώκουν τις κουρδικές δυνάμεις από την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ καθώς και από τις επαρχίες Νινευή και Ντιγιάλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημειώθηκαν μάχες, με τους Πεσμεργκά να αποσύρονται βάσει μιας συμφωνίας που συνήψαν κάποιοι από τους ηγέτες τους με τη Βαγδάτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 11:52