Ο «γολγοθάς» της 15χρονης Σάρας ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου, όταν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέφτασαν στο χωριό Ταλ Αζίρ, στην επαρχία Σινζάρ του Ιράκ, όπου διέμενε με την οικογένειά της.

Μη έχοντας τρόπο να διαφύγουν, η Σάρα, η μητέρα της, ο αδελφός της και η έγκυος σύζυγός του, έτρεξαν να βρουν καταφύγιο στα βουνά της περιοχής. Τελικά, οι τζιχαντιστές τους εντόπισαν και τους περικύκλωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γυναικόπαιδα χωρίστηκαν από τους άνδρες, οι οποίοι τελικά εκτελέστηκαν. Η Σάρα σύρθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού και μεταφέρθηκε στη πόλη Μοσούλη, όπου κρατήθηκε μαζί με αρκετές ακόμα κοπέλες, προκειμένου να πουληθεί σε σκλαβοπάζαρα.

Οι μαχητές τις ανάγκασαν να φορέσουν νικάμπ ,καθώς και να δηλώσουν ότι ασπάζονται τον Ισλαμισμό, αλλιώς τις απειλούσαν ότι θα σκότωναν όλους τους άντρες της οικογένειάς τους. «Προσπαθούσαμε να δείχνουμε άσχημες. Κάποιες γυναίκες έκλαιγαν, ούρλιαζαν και προέβαλλαν αντίσταση, χωρίς κανένα όμως νόημα. Μια κοπέλα δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή της δια απαγχονισμού . Μια άλλη αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο, αλλά οι φρουροί πρόλαβαν να τη σταματήσουν και άρχισαν να τη βαράνε δυνατά. Καμία άλλη δεν προσπάθησε κάτι παρόμοιο μετά από αυτό», δήλωσε η άτυχη 15χρονη.

Η Σάρα περιγράφει τους τζιχαντιστές ως «βρώμικους, με πολλές τρίχες στο πρόσωπο και άσχημη μυρωδιά». Η ίδια πουλήθηκε τελικά σε ένα γέρο και ένα χοντρό, οι οποίοι της φέρονταν απάνθρωπα. Της έδειχναν καθημερινά βίντεο με αποκεφαλισμούς, ενώ σε κάποια βίντεο έβαζαν τα κεφάλια των ανθρώπων μέσα σε φούρνους, κάνοντας «πλάκα» μεταξύ τους. Ρωτούσαν «τον ξέρετε αυτόν;» και γελούσαν. Ο γέρος χτυπούσε αρκετά τη Σάρα, ενώ κάποιες φορές της έπαιρνα αίμα από το χέρι με μια σύριγγα. Επιπλέον, από την έλλειψη φαγητού πολλές φορές λιποθυμούσε, ενώ συχνά σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά η σκέψη της οικογένειάς της την κρατούσε δυνατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά κατάφερε να ξεφύγει, μια Παρασκευή, που οι δύο άντρες «ιδιοκτήτες» της είχαν πάει να προσευχηθούν στο τζαμί. Σήμερα μένει σε έναν καταυλισμό για πρόσφυγες, στη πόλη Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης