Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο προέβησαν στη δημόσια εκτέλεση οκτώ σουνιτών σε ένα μικρό χωριό του βόρειου Ιράκ την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού τους κατηγόρησαν πως ενήργησαν εναντίον των τζιχαντιστών, είπε κάτοικος του χωριού στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι σκοτωμοί άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένα δίδυμο μασκοφόρων ενόπλων του Ισλαμικού Χαλιφάτου δολοφόνησε στο χωριό αλ Τζουμάσα έναν αστυνομικό, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κατασκόπευε για λογαριασμό των κουρδικών και των ιρακινών δυνάμεων, σύμφωνα με τον κάτοικο, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαχητές της οργάνωσης συγκέντρωσαν τους κατοίκους του χωριού, περίπου 120 χλμ. βόρεια του Τικρίτ, για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση.

«Τα μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου είπαν πως αυτή είναι η μοίρα όποιου τους εναντιώνεται» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. «Παρουσίασαν ως αποδεικτικά στοιχεία CD και αντίγραφα της αλληλογραφίας του άνδρα με τις δυνάμεις ασφαλείας» πρόσθεσε.

Αφού ο αστυνομικός εκτελέστηκε, μια μικρή ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ για να τον εκδικηθεί εναντίον του σπιτιού όπου διαμένει ένα στέλεχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί του Σαββάτου, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, 10 αυτοκίνητα με μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου γύρισαν το αλ Τζουμάσα μαζί με δύο μασκοφορεμένους πληροφοριοδότες που βοήθησαν τους τζιχαντιστές να αναγνωρίσουν 10 ανθρώπους που υποπτεύονταν ότι επιτέθηκαν στο σπίτι του στελέχους τους το προηγούμενο βράδυ.

Το απόγευμα, οι τρεις εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι επτά -όλοι, πλην ενός, συγγενείς του φονευθέντος αστυνομικού- εκτελέστηκαν.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης