Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ήταν σε ισχύ από τις 12 Ιανουαρίου στο Μάλι ήρθη σήμερα, παραμονή της έναρξης της εκστρατείας για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ασφάλειας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο της οποίας απαγορεύονταν οι πολιτικές συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη, επιβλήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την αιφνιδιαστική επίθεση την οποία εξαπέλυσαν προς νότο οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που ήλεγχαν εδώ και εννέα μήνες το βόρειο Μάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση αυτή είχε επισπεύσει την επέμβαση του γαλλικού στρατού στο Μάλι στις 11 Ιανουαρίου, εναντίον των τζιχαντιστικών και εγκληματικών οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και έχουν πλέον σε μεγάλο βαθμό απωθηθεί από τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Η απόφαση να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης -η ισχύς της οποίας είχε ανανεωθεί δύο φορές από τον Ιανουάριο- ανακοινώθηκε την παραμονή της έναρξης της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, για τις οποίες το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε χθες 28 από τις 36 υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης