«Ιπτάμενη διπλωματία» πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν ο οποίος ενώ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη Συρία στη συνέχεια μετέβη στο Κάιρο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε συνάντηση με τον Άσαντ στη Λαττάκεια κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στις ρωσικές δυνάμεις της Συρίας να αρχίσουν να αποσύρονται και είχε συνομιλίες με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ» μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκαν στη βάση ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία Σεργκέι Σουροβίκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τον συριακό στρατό, κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τους διεθνείς τρομοκράτες. Κατά συνέπεια έλαβα την απόφαση να επιστρέψει στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος που βρίσκεται στη Συρία», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκληρώση του τετ α τετ με τον Άσαντ ο Ρώσος πρόεδρος μετέβη στο Κάιρο και στη συνέχεια θα βρεθεί στη Τουρκία για συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επί τάπητος στις συζητήσεις με τον Ερντογάν θα τεθεί το θέμα της Συρίας αλλά και οι εξελίξεις σχετικά με την Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε επίσης: Στη Συρία ο Πούτιν- Ανακοίνωσε την απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης