«Λέω κατηγορηματικά, μην ταξιδεύετε στην Τουρκία. Και θα το έλεγα αυτό και πριν τα τελευταία γεγονότα», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού, Γιαρίβ Λεβίν, σε ιστοσελίδα του Ισραήλ, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων και δε θα επιτρέψει στο Ισραήλ να «κλέψει» την Ιερουσαλήμ.

Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικους προορισμούς για τους Ισραηλινούς, με 380.000 τουρίστες από το Ισραήλ να έχουν επισκεφθεί τη γειτονική χώρα μέσα στο 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για «γενοκτονία» εις βάρος των Παλαιστινίων και η Τουρκία ζήτησε από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει την χώρα.

Στη συνέχεια, το Ισραήλ κάλεσε τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ να φύγει από την χώρα, ενώ η Τουρκία είχε ήδη ζητήσει την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού υποστήριξε πως, η χώρα του ενδιαφέρεται να διατηρήσει τις εμπορικές σχέσεις της με την Τουρκία και δήλωσε: «Αυτές οι σχέσεις είναι καλές για εμάς και καλές για εκείνους». Τουρκία και Ισραήλ είχαν αποκαταστήσει τις διπλωματικές τους σχέσεις πριν δύο χρόνια μετά από έξι χρόνια «ψυχρότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης