Ένα δεύτερο ζευγάρι συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, σε σχέση με μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο κέντρο του Παρισιού και περιείχε φιάλες υγραερίου, σύμφωνα με γαλλική πηγή της αστυνομίας.

Το ζευγάρι συνελήφθη πριν από λίγο κοντά στο «Montargis», περίπου 110 χιλιόμετρα (65 μίλια) νότια του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο Peugeot 607, που ήταν σταθμευμένο αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την Παναγία των Παρισίων στο Παρίσι.

Στο αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, βρίσκονταν επτά φιάλες υγραερίου, στα πίσω καθίσματα.

Βρέθηκαν επίσης έγγραφα στην αραβική γλώσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ζευγάρι, το οποίο τέθηκε υπό κράτηση, εντοπίστηκε σε ένα πρατήριο καυσίμων σε ένα δρόμο στη νότια Γαλλία και όπως διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας διατηρούσε δεσμούς με ακραίους ισλαμιστές.

Η κόρη του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, που περιγράφεται από τον πατέρα της ως ριζοσπαστικοποιημένη, καταζητείται για ανάκριση, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η αστυνομία.

Η Γαλλία παραμένει σε υψηλή επιφυλακή μετά από μια σειρά επιθέσεων από μαχητές των τζιχάντ, συμπεριλαμβανομένης της συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι από ενόπλους και βομβιστές αυτοκτονίας, που σκότωσαν 130 ανθρώπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης