Η Αίγυπτος χαιρέτισε τις «κατηγορηματικές» και «γενναίες» ενέργειες του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν στην έρευνα για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Η Αίγυπτος θεωρεί πως οι γενναίες και κατηγορηματικές αποφάσεις και ενέργειες που έλαβε ο Σαουδάραβας βασιλιάς για το θέμα αυτό ευθυγραμμίζονται με την προσέγγιση της μεγαλειότητάς του που σέβεται τις αρχές του νόμου και την εφαρμογή αποτελεσματικής δικαιοσύνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κασόγκι και ανέφερε πως έχει την πεποίθηση πως η έρευνα θα αποκαλύψει την αλήθεια.

Από την πλευρά του, και το Μπαχρέιν χαιρέτισε τις αποφάσεις που έλαβε ο Σαουδάραβας βασιλιάς προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, μεταδίδει το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Η Σαουδική Αραβία παραμένει ένα κράτος δικαίου, αξιών και αρχών», δήλωσε ένας αξιωματούχος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε σήμερα πως ο Κασόγκι, ένας εξέχων δημοσιογράφος και επικριτής των Σαουδαράβων κυβερνώντων, πέθανε στη διάρκεια συμπλοκής μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αρνείτο επί δύο εβδομάδες ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνισή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης