Αθώα δήλωσε η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, για διακίνηση ανηλίκων και εξώθηση σε πορνεία, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Προσωπικότητα του διεθνούς τζετ-σετ, η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του Τζέφρι Έπσταιν, που πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακροαματική διαδικασία την Τρίτη θα αποτελέσει ευκαιρία για την κόρη του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ να ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης. Η ίδια πρότεινε το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους τάχθηκε κατά της αιτήματος της Μάξγουελ να οριστεί εγγύηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της.

Με μεγάλη περιουσία και πολλά διαβατήρια, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαθέτει επίσης, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ένα δίκτυο γνωριμιών στο εξωτερικό, που θα της επιτρέψει να φύγει εύκολα από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία, συνελήφθη στις 2 Ιουλίου στο Νιου Χαμσάιρ. Με ισόβια κάθειρξη κινδυνεύει η 58χρονη, εάν κριθεί ένοχη στο σύνολο των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος της.

«Αθώα, κ. δικαστά», είπε η Μάξγουελ, απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι δηλώνει απέναντι στις κατηγορίες που τη βαρύνουν. Η 58χρονη κατηγορούμενη εμφανίστηκε μέσω βιντεοζεύξης από τη φυλακή του Μπρούκλιν, όπου κρατείται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης