Στα χέρια αποστατών του στρατού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες μια πόλη στη Συρία, μετέδωσε το Σάββατο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για την Ντούμα, η οποία βρίσκεται 20 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα Δαμασκό. Επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Rami Abdel Rahman, αναφέρει πως ένοπλοι κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη, απομακρύνοντας τις δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ομάδες λιποτακτών ανέλαβαν τον έλεγχο όλων των συνοικιών της πόλης Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, έπειτα από βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα με τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, υπογραμμίζοντας πως οι μάχες διεξάγονταν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του η εν λόγω οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα στη συγκεκριμένη πόλη όταν οι δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας άνοιξαν πυρ εναντίον των πολιτών στη διάρκεια τέλεσης μιας κηδείας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης