Υπέρ της αποπομπής της προέδρου Ρούσεφ τάσσονται οι Βραζιλιάνοι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 23:48
Υπέρ της αποπομπής της προέδρου Ρούσεφ τάσσονται οι Βραζιλιάνοι
Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η δημοτικότητα της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, με την πλειοψηφία των Βραζιλιάνων να τάσσεται υπέρ της αποπομπής της, όπως κατέδειξε μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας MDA επιβεβαιώνει τα ευρήματα και άλλων πρόσφατων ερευνών, οι οποίες κατέγραψαν ότι η Ντίλμα Ρούσεφ χάνει όλο και περισσότερη δημοτικότητα λόγω του τεράστιου σκανδάλου στην δημόσια επιχείρηση ενέργειας Petrobras, αλλά και της στασιμότητας της οικονομίας και της ταυτόχρονης αύξησης δεικτών όπως ο πληθωρισμός.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 59,7% όσων ερωτήθηκαν τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαδικασίας αποπομπής της Ρουσέφ από την προεδρία, ενώ το 64,8% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησής της. Θετική γνώμη εξέφρασε μόλις ένα 10,8%.

Στην προηγούμενη έρευνα των MDA/CNT τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις οποίες η Ρουσέφ κέρδισε με μικρή διαφορά, το 41% των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την κυβέρνησή της «πολύ καλή» ή «καλή», ενώ μόλις το 23,5% την θεωρούσε «κακή» ή «φρικτή».

Επίσης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Δευτέρας, η δημοτικότητα της Ρουσέφ προσωπικά μειώθηκε στο 18,9% από 55,6% τον Σεπτέμβριο. Το 77,7% δεν εγκρίνει τον τρόπο που ασκεί την ηγεσία, ποσοστό το οποίο βρισκόταν στο 40,1% στην προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Αν γίνονταν σήμερα οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ο Αέσιου Νέβες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, θα κέρδιζε, σύμφωνα με την έρευνα. Το 55,7% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψήφιζε τον Νέβες, ο οποίος έχασε τον Οκτώβριο με μικρή διαφορά στον δεύτερο γύρο. Μόλις το 16,6% απάντησε ότι θα ψήφιζε τη Ρουσέφ.

Η δημοσκόπηση της MDA έγινε σε δείγμα 2.002 ανθρώπων από τη 16η ως τη 19η Μαρτίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, 23:48