O 23χρονος άνδρας, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Τέξας και ο οποίος χθες ανατινάχθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα που πλησίαζαν οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, είχε τραβήξει ένα βίντεο, που η αστυνομία θεωρεί ότι είναι η ομολογία του, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα το Σώμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Ο Μαρκ Άντονι ΚόντιτΟ αρχηγός της αστυνομίας του Όστιν Μπράιαν Μάνλεϊ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι προτού ο Μαρκ Άντονι Κόντιτ πυροδοτήσει τη βόμβα που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του, τράβηξε ένα βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, το οποίο βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις διαφορές ανάμεσα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα το χαρακτήριζα ομολογία», λέει ο Μάνλεϊ, ενώ ως προς το κίνητρό του σχολιάζει: «Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λογική πίσω από αυτές τις ενέργειες».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Μάνλεϊ, «ο Κόντιτ δεν λέει τίποτα για τρομοκρατία, ούτε αναφέρει κάτι για μίσος. Αντίθετα όμως είναι η κραυγή ενός προβληματικού νεαρού άνδρα, ο οποίος μιλάει για τα προβλήματα στην προσωπική του ζωή που τον έφθασαν σε αυτό το σημείο».

Σύμφωνα με τον Μάνλεϊ, η αστυνομία δεν έχει σκοπό να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο, το οποίο θεωρεί ότι τραβήχτηκε μεταξύ 9 μ.μ. και 11 μ.μ. της Τρίτης, λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του υπόπτου. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι από το βίντεο προκύπτει ότι ο Κόντιτ σκόπευε να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα γι’ αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε 19 ημέρες η αστυνομία πιστεύει ότι ο Κόντιτ πραγματοποίησε πέντε βομβιστικές επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε. Μια άλλη βόμβα-πακέτο που είχε κατασκευάσει και η οποία βρέθηκε σε ταχυδρομείο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Τέξας, δεν εξερράγη.

Η οικογένειά του εξέδωσε χθες μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «δεν είχε ιδέα για το σκοτάδι μέσα στο οποίο πρέπει να βρισκόταν ο Μαρκ». Ένας αστυνομικός φρουρεί το σπίτι που μένουν οι γονείς του Μαρκ, στο προάστιο Πφλάγκερβιλ του Όστιν.

Ο αστυνομικός αυτός είπε ότι άλλα μέλη της οικογένειας του Κόντιτ δεν θεωρούνται ύποπτα και ότι από την έρευνα που έγινε στο σπίτι τους δεν προέκυψε κάτι ύποπτο.

O Kόντιτ έμενε με δύο συγκατοίκους σε ένα απλό σπίτι κοντά στο πατρικό του.

Πριν από έξι χρόνια ισχυριζόταν ότι δεν ήταν ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένος. «Μου αρέσει το ποδήλατο, το παρκούρ, το τένις, το διάβασμα και να ακούω μουσική. Δεν έχω ιδιαίτερες πολιτικές πεποιθήσεις. Θεωρώ τον εαυτό μου συντηρητικό αλλά δεν νομίζω ότι διαθέτω αρκετές πληροφορίες για να υποστηρίξω τις θέσεις μου όσο καλά θα πρέπει να υποστηρίζονται», είχε γράψει σε ένα μπλογκ.

Είχε όμως φανατικές απόψεις κατά των αμβλώσεων και της ομοφυλοφιλίας. «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική. Δείτε απλά το ανδρικό και το γυναικείο σώμα. Προφανώς είναι φτιαγμένα για να ζευγαρώνουν. Επιπλέον, η πολιτική προστασία μιας σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι γελοία. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να ψηφίζονται νόμοι που αναφέρουν ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν “δικαιώματα”».

Σε ένα μπλογκ είχε γράψει το 2012 ότι τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής επειδή «οι εν ζωή εγκληματίες κάνουν κακό και δολοφονούν ξανά, οι εκτελεσμένοι όχι».

Σύμφωνα με έναν πρώην συμμαθητή του μάλιστα, ο οποίος μίλησε στην Guardian, ο Κόντιτ, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ήταν θρήσκος.

ΠΗΓΗ: The Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης