Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της αμερικανικής Γερουσίας όρισε για σήμερα στις 20.30 ώρα Ελλάδας τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τον διορισμό του υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο Μπρετ Κάβανο, μία ημέρα μετά τη δραματική ακροαματική διαδικασία με αντικείμενο τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Η Επιτροπή αποφάσισε με ψήφους 11-8 να προγραμματίσει την ψηφοφορία για την υποψηφιότητά του δικαστή με τους 11 Ρεπουμπλικάνους να την εγκρίνουν, 8 από τους Δημοκρατικούς να ψηφίζουν κατά και δύο να επιλέγουν την αποχή για να δηλώσουν την αντίθεσή τους. Ορισμένοι από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος της επιτροπής αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δημοκρατικοί ζητούν να διεξαχθεί έρευνα από το FBI σχετικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του Μπρετ Κάβανο.

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, ο ρόλος του οποίου κρίθηκε σημαντικός για την έγκριση του διορισμού του συντηρητικού δικαστή, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής της Γερουσίας.

Ο Φλέικ γνωστοποίησε ότι θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του 53χρονου Κάβανο, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια σπάνια στιγμή στα χρονικά της αμερικανικής Γερουσίας, γυναίκες, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, επιτέθηκαν φραστικά στον Τζεφ Φλέικ, ενώ προσερχόταν στη συνεδρίαση.

«Μιλάμε για το μέλλον της χώρας μας, κύριε» του φώναξε μία εξ αυτών.

Λόγω της διαμαρτυρίας η συνεδρίαση της Γερουσίας ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών και σε κλίμα εξαιρετικά τεταμένο.

Η υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο αναμένεται να επικυρωθεί στην Ολομέλεια του σώματος, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν μικρή πλειοψηφία (51-49).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης