To Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα πως εφαρμόζει τις έκτακτες εξουσίες που του εκχωρεί η Πράξη Αμυντικής Παραγωγής για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών Ν95 που είναι αναγκαίες για την προστασία του ιατρικού προσωπικού από τον κορωνοϊό και δεν επαρκούν σε πολλά σημεία.

Ο Αμερικανικός Στρατός θα δαπανήσει 133 εκατ. δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων μάσκας Ν95 σε πανω από 39 εκατ. τεμάχια μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, ανακοινωσε ο αντισυνταγματάρχης Μάικ Άντριους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιος τόνισε πως εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει ποιές θα είναι οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα παραγωγής, όταν θα έχουν δωθεί τα συμβόλαια βάσει της Πράξης, που ενεργοποιείται για πρώτη φορά μετά το 1950 και τις ανάγκες του πολέμου της Κορέας.

Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η εταιρεία 3Μ και ο Λευκός Οίκος είχαν ανακοινώσει σχέδιο για εισαγωγή 166,5 εκατ. μοντέλων Μ95 μέσα στους επόμενους μήνες για να ενισχύσει τους εργαζόμενους στην υγεία, σε συνδυασμό με τα 35 εκατ. Ν95 που παράγει μηνιαίως η εταιρεία στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που νωρίτερα είχε ζητήσει από την εταιεία να σταματήσει τις εξαγωγές της αμερικανικής παραγωγής της σε μάσκες στον Καναδά και την Λατινική Αμερική, εξήρε την εταιρεία «για την καλή δουλειά που κάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης