Το Μαυροβούνιο θα πρέπει να επιλύσει το ζήτημα της ρωσικής κυριαρχίας στην επικράτειά του, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου των ΗΠΑ Ντέιμον Γουίλσον.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Βίεστι της Ποντγκόριτσα, ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού Ατλαντικού Συμβουλίου σημείωσε ότι «το Μαυροβούνιο είναι ένα κράτος με αρμονικές πολυεθνοτικές σχέσεις, χωρίς διενέξεις, ένα πρώην γιουγκοσλαβικό κράτος με τις καλύτερες σχέσεις στην περιοχή», αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Μαυροβούνιο θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις της αποφασιστικότητάς του για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Υπάρχει, επίσης, το ζήτημα της κυριαρχίας ορισμένων άλλων χωρών στην επικράτεια του Μαυροβουνίου, ιδιαιτέρως της Ρωσίας. Όλα αυτά θα πρέπει να επιλυθούν πριν από την πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο κ. Γουίλσον.

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Ατλαντικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Ντέιμον Γουίλσον, βρίσκεται στο Μαυροβούνιο προκειμένου να εκτιμήσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για υλοποίηση των προενταξιακών κριτηρίων για την είσοδό της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Η διαδρομή του ΝΑΤΟ δεν είναι απλά μια τεχνική διαδικασία και θα πρέπει ολόκληρη η κοινωνία- και όχι απλά ένα κόμμα ή ένα μεμονωμένο άτομο- να είναι προσηλωμένη στο στόχο αυτό» επισήμανε ο κ. Γουίλσον.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης