Μπορεί μέχρι στιγμής να έχει αποτύχει τρεις φορές να ολοκληρώσει την προσπάθειά της, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν την αποθάρρυνε να κάνει εκ νέου την εμφάνισή της σε παραλία της Κούβας φορώντας το μαγιό και τα γυαλιά της.

Η Diana Nyad διανύει αισίως το 62ο έτος της ζωής της, ωστόσο δε δείχνει να το βάζει κάτω. Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου να κολυμπά από το νησί της Καραϊβικής προς τις ακτές της Φλόριντα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα περάσματα παγκοσμίως λόγω της παρουσίας καρχαριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 62χρονη κολυμπά χωρίς να βρίσκεται μέσα σε κάποιο προστατευτικό κλουβί και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press συνεχίζει την προσπάθειά της παρόλο που δέχτηκε πολλαπλά τσιμπήματα από ένα κοπάδι τσούχτρες, το απόγευμα της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Diana Nyad θα φθάσει την Τρίτη στη Φλόριντα και θα γίνει έτσι ο πρώτος άνθρωπος που θα διανύσει κολυμπώντας το θαλάσσιο πέρασμα το οποίο σχηματίζεται ανάμεσα στην Κούβα και τη Φλόριντα. Η απόσταση που καλείται να διανύσει η 62χρονη είναι 160 χλμ. και ήδη τρεις φορές έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά της. Τον Αύγουστο του 2011 αναγκάστηκε να σταματήσει μετά από 29 ώρες κολύμπι λόγω του άσθματος και προβλημάτων στον ώμο της. Η πρώτη της προσπάθεια ήταν το 1978, όταν είχε επίσης εγκαταλείψει μετά από 121 χιλιόμετρα και 42 ώρες κολύμπι.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011, 02:39
Το λέει η καρδιά της, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011, 04:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης