Μια καλή εμφάνιση και… μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια χρειάζονται οι υποψήφιες καλλονές προκειμένου να διασφαλίσουν μια θέση συμμετοχής στα καλλιστεία για τη Μις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Business Insider», οι διαγωνιζόμενες συχνά ξοδεύουν ποσά μεγαλύτερα από το χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στη νικήτρια του διαγωνισμού. Τα ποσά αυτά είναι συχνά 5πλάσια από τα έπαθλα των διεθνών θεαμάτων και λίγο μικρότερα για πολιτειακούς και τοπικούς τίτλους.

Η Κιμ Γκρέιβελ, παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σόου «Kim of Queens», ιδιοκτήτρια υπηρεσίας ενοικίασης ρούχων και καθοδήγησης υποψηφίων για τα καλλιστεία και πρώην εστεμμένη Μις Τζόρτζια, εξηγεί ότι μόνο τα φορέματα κοστίζουν από 700 έως και 1000 δολάρια αν αγοραστούν από μαγαζί, και φτάνουν μέχρι τα 5.000 δολάρια αν είναι πραγματικά εντυπωσιακά. «Τα καλλιστεία αποτελούν ουσιαστικά μία μεγάλη επιχείρηση» αναφέρει η Γκρέιβελ. «Υπάρχει ένας διαγωνισμός ομορφιάς σχεδόν κάθε εβδομάδα στις ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λίζα Μπέρφιλντ, διευθυντής μάρκετινγκ για το «Henri Cloud Nine» στη Μινέρβα του Οχάιο, που έντυσε τέσσερις από τις διαγωνιζόμενες στα φετινά καλλιστεία για τη Μις ΗΠΑ, είπε ότι έχει δει φορέματα να κοστίζουν από 8.000 έως 10.000 δολάρια.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.500.000 κορίτσια συμμετέχουν σε περισσότερα από 100.000 διαγωνισμούς ομορφιάς κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και τουλάχιστον το 72% των διαγωνιζόμενων προσλαμβάνει έναν προπονητή θεαμάτων όπως η Γκρέιβελ, συχνά με αμοιβή 100 ή περισσότερων δολαρίων την ώρα.

Πέρα από το φόρεμα όμως, χρειάζεται μια επιμέλεια χτενίσματος και μακιγιάζ (κόστους περίπου 250 δολαρίων την ώρα), ένα μαύρισμα ψεκασμού (75 δολάρια), και μια περούκα ή extensions (200 δολάρια).
Επιπλέον χρεώσεις για τα καλλιστεία περιλαμβάνουν τα τέλη εγγραφής που μπορεί να κυμαίνονται από 300 έως 500 δολάρια, εξηγεί η Γκρέιβελ, αν και σε μερικά θεάματα χρειάζονται έως και 1.000 δολάρια για να γραφτεί κάποια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπέρφιλντ προσθέτει ότι συνήθως οι πελάτες χρειάζονται πρόσθετα αξεσουάρ πέρα από το φόρεμα: ρούχα για τη συνέντευξη, μαγιό, ρούχα για τις δημόσιες εμφανίσεις και όλα αυτά πρέπει να συνοδεύονται με τα κατάλληλα παπούτσια και κοσμήματα.

Όπως αναφέρει η 19χρονη Ρέιτσελ Σλόσον, που διαγωνίζεται για το φετινό στέμμα της Μις Γιούτα, η ίδια ξόδεψε από 600 έως και 700 δολάρια στο κατάστημα Ypsilon της Σολτ Λέικ Σίτι για την αγορά ενός φορέματος: «Είναι τα πρώτα καλλιστεία που συμμετέχω. Έχω επενδύσει πολύ άγχος και χρήματα. Θέλω να κερδίσω. Θέλω να γίνω Μις Γιούτα».

Στο δημοσίευμα του «Business Insider», η Γκρέιβελ εξηγεί, ότι οι νεαρές γυναίκες παίρνουν μέρος σε αυτά τα θεάματα όχι μόνο για να κερδίσουν χρήματα αλλά και γιατί πιστεύουν ότι μια νίκη θα τις ωθήσει στο προσκήνιο. Η ηθοποιός Άλι Λόντρι για παράδειγμα, ήταν Μις ΗΠΑ 1996 και η τραγουδίστρια Britney Spears διαγωνίσθηκε σε τοπικούς διαγωνισμούς στο Kentwood της Λουιζιάνα.

Σημειώνεται ότι στα καλλιστεία για τη Miss America (που είναι διαφορετικός δαιγωνισμός από αυτόν για τη Μις ΗΠΑ) τα βραβεία είναι 50.000 δολάρια για τη νικήτρια, 25.000 δολάρια για την πρώτη επιλαχούσα και 20.000 για την δεύτερη επιλαχούσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης