Στο Ιλινόις μεταφέρεται σήμερα, Τρίτη, η μάχη των προκριματικών για την ανάδειξη του τελικού υποψηφίου του ρεπουμπλικανικού κόμματος που θα αναμετρηθεί με τον Barack Obama στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Οι δύο βασικοί αντίπαλοι για το χρίσμα, Mitt Romney και Rick Santorum περιοδεύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μίλησε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, εστιάζοντας στην οικονομική πολιτική του προέδρου των Η.Π.Α.. Στη διάρκεια της ομιλίας του αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί οικονομική ανάκαμψη στην περιοχή, τονίζοντας όμως πως o «Barack Obama άργησε πολύ να ασχοληθεί με το Σικάγο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελευθερία έχει γίνει το θύμα μιας “αχόρταγης” κυβέρνησης και το ίδιο συμβαίνει και με την οικονομική ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας και των μισθών. Καθώς η κυβέρνηση χρειάζεται όλο και περισσότερο χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει έργο, τόσο λιγότερο γίνεται το κίνητρο για κάποιον να επενδύσει, να κινητοποιηθεί, να πάρει ρίσκα και να προσλάβει υπαλλήλους. Η απόδειξη είναι ο χρόνος που χρειάστηκε η πολιτεία για να ανακάμψει. Η διοίκηση νομίζει πως η οικονομία δίνει μια μάχη να ανακάμψει επειδή δεν υπάρχουν κίνητρα. Η αλήθεια είναι πως η μάχη αυτή δίνεται επειδή η κυβέρνησή μας είναι πολύ αργή», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Rick Santorum ακολούθησε τη συνηθισμένη του πρακτική και επιτέθηκε στους υπόλοιπους διεκδικητές του χρίσματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον Mitt Romney, αφήνοντας έξω από την κριτική του τον Barack Obama.

«O Mitt Romney με απεκάλεσε άπειρο στα οικονομικά. Νομίζετε όμως πως αυτή η χώρα θέλει να εκλέξει έναν οικονομολόγο της Wall Street;», τόνισε.

«Θα συνεχίσω να το λέω πάντα. Ψηφίζετε για τις αξίες και εμπιστεύεστε αυτά που γνωρίζετε επειδή δε ζείτε στη Νέα Υόρκη. Δε ζείτε στο Λος Άντζελες. Ζείτε όπως και οι περισσότεροι Αμερικάνοι ανάμεσα στις δύο αυτές πόλεις και ξέρετε σε ποιες αξίες πιστεύετε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων θα είναι σκληρή, κυρίως λόγω της εντυπωσιακής πορείας που διαγράφει ο Rick Santorum στην κούρσα των προκριματικών. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν τον Mitt Romney να προηγείται με 15 μονάδες διαφορά από τον βασικό του πολιτικό αντίπαλο, ωστόσο η ύπαρξη αρκετών υποστηρικτών του λεγόμενου «κινήματος του τσαγιού» στην περιφέρεια του Σικάγου, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει αυτή τη διαφορά.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Δικό του» το Πουέρτο Ρίκο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012, 01:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης