ΗΠΑ: Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Νότια Ντακότα και Μινεσότα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 01:07
ΗΠΑ: Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Νότια Ντακότα και Μινεσότα
H πρώτη μεγάλη χειμερινή καταιγίδα της σεζόν στις ηπειρωτικές ΗΠΑ σάρωσε την Παρασκευή τις βορειότερες Μεγάλες Πεδιάδες με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, δημιουργώντας συνθήκες χιονοθύελλας σε περιοχές της Νότιας Ντακότας και της Μινεσότας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για χειμερινή καταιγίδα για την κεντρική Μινεσότα και προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες στην ευρύτερη περιοχή.

«Αναφέρουμε ισχυρή χιονόπτωση και ανέμους» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Κομητείας Μόρισον Βικτόρια Ίνγκραμ σε τηλεφωνική επικοινωνία, προσθέτοντας ότι το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει από 13 εκατοστά έως σε 33 εκατοστά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επισήμανε ότι οι ολοένα και ισχυρότερες ριπές ανέμων, η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να ανέλθει σε 89 χιλιόμετρα την ώρα σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις, ενδεχομένως θα προκαλέσουν συνθήκες χιονοθύελλας στην κεντροδυτική Μινεσότα και την ανατολική Νότια Ντακότα.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν έως το απόγευμα της Παρασκευής τοπική ώρα και το βράδυ κι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή Άροου Χεντ της Μινεσότας.

Στο Έβεργκριν του Κολοράντο η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε την Πέμπτη καραμπόλα 20 οχημάτων στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 70 με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του, σύμφωνα με τις αρχές. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 01:07