Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε την Τρίτη τη Στέφανι Γουίνστον Γουόλκοφ, άλλοτε φίλη και σύμβουλο της πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ, ότι παρέβη τη συμφωνία τήρησης του απορρήτου που είχε υπογράψει και προσέφυγε σε δικαστήριο ζητώντας τα κέρδη από το βιβλίο της να κατατεθούν σε ένα κυβερνητικό ταμείο.

Στην προσφυγή τους, οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι η Γουόλκοφ δεν υπέβαλε ως όφειλε το προσχέδιο του βιβλίου της σε έλεγχο από την κυβέρνηση. Το βιβλίο «Η Μελάνια κι εγώ: η άνοδος και η πτώση της φιλίας μου με την πρώτη κυρία» εκδόθηκε πριν από έξι εβδομάδες και παρουσιάζει ένα ουδόλως κολακευτικό πορτρέτο της συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να δεσμεύσουν την κυρία Γουόλκοφ στις συμβατικές και εμπιστευτικές υποχρεώσεις της και να διασφαλίσουν ότι δεν θα πλουτίσει άδικα παραβιάζοντας τα καθήκοντα που ανέλαβε ελεύθερα όταν υπηρέτησε ως σύμβουλος της πρώτης κυρίας», αναφέρεται στην προσφυγή.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Γουόλκοφ και η Μελάνια Τραμπ υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2017 μια «Συμφωνία δωρεάν υπηρεσιών» που αναφερόταν στις «μη δημόσιες, προνομιακές και/ή εμπιστευτικές πληροφορίες» στις οποίες πιθανόν θα αποκτούσε πρόσβαση η συγγραφέας εκτελώντας τα καθήκοντά της.

«Επρόκειτο για σύμβαση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ως εκ τούτου εκτελεστέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κέρι Κάπετς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης