ΗΠΑ: Πρώην βοηθός του αντιπροέδρου Πενς δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 04:13
ΗΠΑ: Πρώην βοηθός του αντιπροέδρου Πενς δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κανέναν άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του»: Μια πρώην βοηθός στον Λευκό Οίκο, που εργάστηκε για τον συντονισμό της απάντησης της κυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία του κορωνοϊού, επέκρινε έντονα τον Αμερικανό πρόεδρο σε ένα βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, δηλώνοντας ότι προτίθεται να ψηφίσει τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Ολίβια Τρόι, που ήταν βοηθός του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, διετέλεσε κορυφαίο μέλος στην ειδική επιχειρησιακή ομάδα του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (White House Coronavirus Task Force), που συστήθηκε υπό την ηγεσία του Πενς.

Η Τρόι, Ρεπουμπλικάνα σε όλη της τη ζωή, που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε στο βίντεο που ανάρτησε η ομάδα «Ρεπουμπλικανοί Ψηφοφόροι εναντίον του Τραμπ» ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου ότι ο Covid-19 θα γίνει μια μεγάλη πανδημία στις ΗΠΑ.

«Όμως ο πρόεδρος δεν ήθελε να το ακούσει αυτό, επειδή η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν ότι βρισκόμασταν σε μια χρονιά εκλογών και πως αυτό θα έβλαπτε αυτό που θεωρούσε ως το ιστορικό επιτυχίας του» είπε.

Η Τρόι τόνισε ότι ήταν σοκαριστικό για την ίδια να βλέπει τον Τραμπ, ο οποίος υποβάθμισε την πανδημία στα αρχικά της στάδια, να αναφέρεται στον κορωνοϊό λέγοντας ότι είναι μια φάρσα και πως όλα θα πάνε καλά.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κανέναν άλλο παρά μόνο για τον εαυτό του» σχολιάζει στο βίντεο. «Αν ο πρόεδρος είχε πάρει σοβαρά αυτόν τον ιό, θα είχε επιβραδύνει την εξάπλωσή του, θα είχαν σωθεί ζωές».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως δεν γνωρίζει την Τρόι, λέγοντας ότι αυτή απολύθηκε, αλλά έγραψε κατά την αποχώρησή της ένα «όμορφο γράμμα» επαινώντας την κυβέρνηση. «Δεν τη συνάντησα ποτέ» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ο Πενς υπογράμμισε ότι τα σχόλια της Τρόι ακούγονται ως κάποιας δυσαρεστημένης εργαζόμενης που κάνει πολιτική σε μια χρονιά εκλογών.

«Εκτός από μια γενική παρακολούθηση που είχε στην ειδική επιχειρησιακή ομάδα του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την αίθουσα προσωπικού, αυτή η δυσαρεστημένη πρώην εργαζόμενη της κυβέρνησης δεν βρέθηκε ποτέ σε ιδιωτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο και οι ισχυρισμοί της δεν ευσταθούν καθόλου και είναι απολύτως ανακριβείς» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Τζουντ Ντιρ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επικρίνει έντονα τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Τραμπ, ο οποίος έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 195.000 θανάτους στη χώρα.

Χθες κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι αγνόησε τους κινδύνους της πανδημίας, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για χιλιάδες αναίτιους θανάτους Αμερικανών.

«Το γνώριζε. Το γνώριζε και δεν έκανε τίποτε» είπε ο Μπάιντεν. «Ήταν σχεδόν εγκληματικό».

Η Τρόι ανέφερε ότι ήταν τιμή για την ίδια να υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο, αλλά συλλογιζόταν κατά τη διάρκεια της θητείας εκεί για το αν η δουλειά της είχε κάποια σημασία, καθώς οι ενέργειες του προέδρου ήταν επιζήμιες στις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον ιό.

«Ήταν φρικτό, ήταν τρομακτικό» είπε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 08:53