Νέες γυναίκες που θέλουν να σταματήσουν τη διαδικασία της γήρανσης και μεσήλικες που θέλουν να την ανατρέψουν στρέφονται όλο και περισσότερο στα ενέσιμα εμφυτεύματα, στο λίφτινγκ προσώπου και σε άλλες διαδικασίες, με αποτέλεσμα η βιομηχανία της πλαστικής χειρουργικής να καταγράψει έσοδα ρεκόρ 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Οι δαπάνες σε πλαστικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ αποκλειστικά για λόγους καλαισθησίας, καθώς και άλλες διαδικασίες όπως το botox και τα ενέσιμα εμφυτεύματα στα χείλη, αυξήθηκαν κατά 11% το 2016, ανακοίνωσε η Αμερικανική Εταιρία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, μια ένωση με 2.600 πλαστικούς χειρουργούς μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση αυτή μπορεί να αποδοθεί στην επιθυμία των νεότερων γενιών να διατηρούν τη νεανική τους όψη και των μεσηλίκων να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον χώρο εργασίας δείχνοντας νέες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία.

Η ψυχολόγος Αν Κέρνεϊ-Κουκ στο Σινσινάτι, που ειδικεύεται στη θεραπεία γυναικών με σωματική δυσμορφική διαταραχή, εθισμό στις πλαστικές επεμβάσεις και άλλες διαταραχές, δήλωσε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσθέσει περισσότερη πίεση στις γυναίκες που θέλουν να πληρούν ένα ορισμένο στάνταρ ομορφιάς ώστε να μοιάζουν νεότερες.

Νορβηγική κοινωνική έρευνα του 2011 που διεξήχθη σε δείγμα 1.597 ερωτηθέντων άνω των 13 ετών έδειξε ότι έφηβες και νέες γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση για λόγους καλαισθησίας ήταν πολύ πιθανό να πάσχουν από κατάθλιψη, αλκοολισμό και άλλες διαταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης