ΗΠΑ: «Πολύ νωρίς» για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Τζάκσονβιλ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 00:10
ΗΠΑ: «Πολύ νωρίς» για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Τζάκσονβιλ

Ο επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Στίβεν Χαν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον επόμενο μήνα στο Τζάκσονβιλ, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 φθάνει σε αριθμό ρεκόρ στη Φλόριντα.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε τις περισσότερες δραστηριότητες του Συνεδρίου στο Τζάκσονβιλ από το Σάρλοτ, έπειτα από αντιπαράθεση, λόγω υγειονομικού χαρακτήρα ανησυχιών, με τον Δημοκρατικό, κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.

Με αριθμούς ρεκόρ ανθρώπων να βγαίνουν θετικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό στο Τζάκσονβιλ, αλλά και σε ολόκληρη τη Φλόριντα, ο Στίβεν Χαν ερωτήθηκε αν θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή της πολυπληθούς αυτής εκδήλωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εντός μόνο επτά εβδομάδων.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται στη Φλόριντα και αλλού στη χώρα».

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτε μπροστά σε μεγάλα πλήθη στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και περιφρονεί τις προστατευτικές μάσκες και την κοινωνική αποστασιοποίηση στις προεκλογικές του εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ, ο ρεπουμπλικανός Λένι Κέρι, άρχισε να ζητεί από το κοινό να χρησιμοποιεί μάσκες, καθώς τα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται στην πόλη του.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 00:12