Περίπου 75.000 παιδιά κάτω των 18 ετών μεταφέρθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων σε όλες τις ΗΠΑ φέροντας τραύματα από πυροβόλα όπλα, από το 2006 μέχρι το 2014, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Jama Pediatrics.

Με βάση την έρευνα αυτή, που βασίστηκε σε επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 8.300 παιδιά τραυματίζονται από όπλα κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των παιδιών που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα, τραυματισμένα από σφαίρες, παρουσιαζόταν μειωμένος τα πρώτα χρόνια της εξεταζόμενης περιόδου, όμως αυξήθηκε το 2014, σε σύγκριση με το 2013.

Στην πλειονότητά τους, επρόκειτο για αγόρια, ηλικίας περίπου 15 ετών. Αναλογικά με τον συνολικό αριθμό των ανηλίκων στη χώρα, αυτό σημαίνει ότι 11 στα 100.000 παιδιά ζήτησαν βοήθεια σε νοσοκομείο αφού τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Στις μισές περιπτώσεις, επρόκειτο για θύματα κάποιας επίθεσης. Ακολουθούν τα ατυχήματα (39%) και οι απόπειρες αυτοκτονίας (2%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα τρίτο των τραυματιών χρειάστηκε να νοσηλευτεί ενώ το 6% πέθαναν.

Οι ερευνητές υπολόγισαν και το κόστος νοσηλείας και θεραπείας αυτών των παιδιών: ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε διάστημα εννέα ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης