Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μη συνεργαστεί με το αμερικανικό Κογκρέσο στην έρευνα που διεξάγεται εις βάρος του για την υπόθεση Μπάιντεν.

«Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είναι απλώς ακόμη μία προσπάθεια απόκρυψης των γεγονότων για τις επονείδιστες προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να ασκήσει πιέσεις σε ξένες κυβερνήσεις προκειμένου να παρέμβουν στις εκλογές του 2020» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αρνείται να συνεργαστεί στην έρευνα που διενεργούν οι Δημοκρατικοί όσον αφορά στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Τραμπ στον ομόλογό του της Ουκρανίας, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κρίνοντας ότι δεν είναι ούτε αμερόληπτη ούτε νόμιμη και χαρακτηρίζοντάς τη «αντισυνταγματική».

Η Πελόζι ανέφερε πως ο Τραμπ θα «λογοδοτήσει» για την άρνησή του, που χαρακτήρισε «περαιτέρω απόδειξη της παρακώλυσης» της έρευνας.

«Κύριε Πρόεδρε, δεν είστε υπεράνω του νόμου. Θα λογοδοτήσετε» διεμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς η πολιτική σύγκρουση κορυφώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης