Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μπέτσι ΝτεΒός έγινε χθες Πέμπτη το δεύτερος μέλος της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υπέβαλε την παραίτησή της μετά την εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Η ΝτεΒός -η αδελφή του Έρικ Πρινς, ιδρυτή της εταιρείας μισθοφόρων Blackwater, που δεν υπάρχει πια, μέγα υποστηρικτή του Τραμπ- επικαλέστηκε τη «ρητορική» του προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αναντίρρητο ότι η ρητορική σας είχε επίπτωση στην κατάσταση» κι αυτό οδήγησε την ΝτεΒός να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, στηλιτεύει σε δεύτερο πρόσωπο η παραιτηθείσα υπουργός στην επιστολή που απηύθυνε στον Τραμπ, αντίτυπα της οποίας περιήλθαν στην κατοχή αμερικανικών ΜΜΕ.

Πριν από την ΝτεΒός, η Ελέιν Τσάο, υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Τραμπ και σύζυγος του απερχόμενου προέδρου της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, υπέβαλε επίσης την παραίτησή της, εξαιτίας της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

Ο ίδιος Μακόνελ χαρακτήρισε «στάση» την εισβολή στο εμβληματικό κτήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας όπου εδρεύει το Κογκρέσο, κρίνοντας ότι «απέτυχε» και παίρνοντας αποστάσεις από τον Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης