Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι δύο πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο με ιερόδουλες στην Κολομβία, ενώ έχει αρχίσει και η διαδικασία για την αποπομπή τρίτου πράκτορα, όπως ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

«Ακόμη δύο υπάλληλοι απαλλάχθηκαν από κάθε υποψία σοβαρού λάθους, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν διοικητικά μέτρα» ανακοίνωσε ο υπαρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας, Πολ Μορισέι. Λίγο νωρίτερα ένας πράκτορας είχε ήδη αθωωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μυστική Υπηρεσία απέσυρε τα διαπιστευτήρια ασφαλείας από ακόμη έναν άνδρα, ένα στάδιο πριν από την ενδεχόμενη αποπομπή, πρόσθεσε ο Μορισέι.

Συνολικά εννέα πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έχασαν τη δουλειά τους ή πρόκειται να εγκαταλείψουν το επίλεκτο σώμα μετά το περιστατικό αυτό, στο οποίο κατηγορούνται ότι κάλεσαν 20 πόρνες στο ξενοδοχείο τους στα μέσα Απριλίου στην Καρθαγένη της Κολομβίας, όπου είχαν μεταβεί για την προετοιμασία της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής της Αμερικής.

Δώδεκα πράκτορες εμπλέκονται στην υπόθεση και διενεργείται έρευνα εις βάρος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Μορισέι υπογράμμισε ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα διστάσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, αν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες.

Το Πεντάγωνο ,επίσης, διενεργεί έρευνα εις βάρος 12 μελών του στρατού, μεταξύ των οποίων ένα πρόσωπο της Υπηρεσίας Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης