Μια αστυνομικός από την Τούλσα της Οκλαχόμα, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο Αφροαμερικανό την περασμένη εβδομάδα, παραδόθηκε σήμερα στις αρχές και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η Μπέτι Σέλμπι, 42 ετών, παρουσιάστηκε μόνη της στις φυλακές της κομητείας Τούλσα, αφού την Πέμπτη της απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για τον θάνατο του 40χρονου Τέρενς Κράτσερ. Η αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 δολαρίων και θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο, για την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση, στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές κατηγορούν την Σέλμπι για υπερβολική αντίδραση και για κλιμάκωση του επεισοδίου που οδήγησε στον θανάσιμο πυροβολισμό εναντίον του Κράτσερ την περασμένη Παρασκευή. Εάν κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Το επεισόδιο, το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες περιπολικών και ελικοπτέρων της αστυνομίας, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που στάθηκαν αφορμή να κατηγορηθούν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικές αρχές για υπερβολική βία και ρατσιστικές προκαταλήψεις σε βάρος των μειονοτήτων. Στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας σημειώνονται βίαιες ταραχές τις τρεις τελευταίες ημέρες, μετά τη δολοφονία την Τρίτη ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Σε δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Τούλσα διακρίνεται ο Κράτσερ να περπατά με τα χέρια ψηλά, δευτερόλεπτα προτού δεχτεί τον μοιραίο πυροβολισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κράτσερ ήταν άοπλος και στο αυτοκίνητό του δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Το ένα από τα βίντεο είχε τραβηχτεί από κάμερα περιπολικού και το άλλο από ένα αστυνομικό ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σέλμπι επέβαινε σε ένα άλλο όχημα όταν είδε τον Κράτσερ, το αυτοκίνητο του οποίου είχε χαλάσει στη μέση του δρόμου. Η αστυνομικός υποστηρίζει ότι το θύμα δεν απάντησε στις ερωτήσεις της και δεν υπάκουσε στην εντολή της να σταματήσει ενώ προχωρούσε προς το αυτοκίνητό του με τα χέρια ψηλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης