ΗΠΑ: Ο Τζον Μπόλτον απειλεί να προσφύγει στα δικαστήρια αν κλητευθεί να καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 20:34
ΗΠΑ: Ο Τζον Μπόλτον απειλεί να προσφύγει στα δικαστήρια αν κλητευθεί να καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζον Μπόλτον, απείλησε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αν κλητευθεί για να καταθέσει στην έρευνα που διεξάγεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την υπόθεση της Ουκρανίας, όπως υποστήριξε σήμερα ένα στέλεχος της Επιτροπής Πληροφοριών.

«Θα καλωσορίζαμε την κατάθεση του Τζον Μπόλτον και δεν εμφανίστηκε, όπως του είχε ζητηθεί σήμερα. Ο νομικός σύμβουλός του μας ενημέρωσε ότι σε αντίθεση με τους άλλους τρεις αφοσιωμένους δημοσίους υπαλλήλους που συνεργάστηκαν μαζί του στο NSC (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) και υπάκουσαν στις νόμιμες κλητεύσεις, ο κ. Μπόλτον θα μας πήγαινε στα δικαστήρια αν τον κλητεύαμε», είπε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Μπόλτον θα ήταν πρόθυμος να καταθέσει στην έρευνα για την παραπομπή του Τραμπ εφόσον ομοσπονδιακό δικαστήριο κρίνει ότι το Κογκρέσο έχει την εξουσία να τον κλητεύσει.

Στο μεταξύ, ο Άνταμ Σιφ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να υποβάλουν μέχρι το Σάββατο τα ονόματα εκείνων που θέλουν να καλέσουν ως μάρτυρες. Οι δημόσιες ακροάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή του ο Σιφ σημείωσε ότι οι Δημοκρατικοί δεν σκοπεύουν να ζητήσουν να καταθέσουν δημοσίως όλοι οι μάρτυρες οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών στις Επιτροπές της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 20:34