Ο υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν δεν θα πάει αυτοπροσώπως για να αποδεχθεί το χρίσμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Μιλγουόκι, στο Ουινσκόνσιν, «προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία» μεσούσης της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι διοργανωτές.

«Έπειτα από διαβουλεύσεις με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας και ειδικούς, που υπογράμμισαν την επιδείνωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού», οι διοργανωτές του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος (17-20 Αυγούστου) έλαβαν αυτήν την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εισηγητές του συνεδρίου, μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, δεν θα μεταβούν στο Μιλγουόκι προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία», έγραψαν οι διοργανωτές σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εκφωνήσει την ομιλία του για να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του από την πολιτεία του Ντέλαγουερ, όπου διαμένει, τονίζουν. Η ώρα και ο τόπος θα γνωστοποιηθούν «αργότερα».

Με την απόφαση αυτή, πρώτη στην ιστορία, το συνέδριο θα διεξαχθεί πλήρως ψηφιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εκφωνήσει την ομιλία του αποδοχής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές της 3ης Νοεμβρίου, χωρίς να παραστεί στο συνέδριο του κόμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης