Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχωράει στην αντικατάσταση της αναπληρώτριας συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, είπαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Πρώτη Κυρία παραπονέθηκε στον πρόεδρο ότι δεν είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η Μίρα Ρίκαρντελ, ένα πρώην στέλεχος της Boeing που εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για τις προεδρικές και επιλέχθηκε από τον σύμβουλο για θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον για τη θέση της αναπληρώτριας νωρίτερα φέτος, σημειώνουν οι πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η Μελάνια Τραμπ ζήτησε ρητά από τον πρόεδρο να διώξει την Ρίκαρντελ. Η διαμάχη μεταξύ της Πρώτης Κυρίας και της συμβούλου εντάθηκε με αφορμή την περιοδεία της Μελάνιας στην Αφρική τον Οκτώβριο.

Μία από τις πηγές αναφέρει ότι οι δοσοληψίες τους για το ταξίδι «δεν πήγαν καλά». Μια άλλη πηγή είπε ότι η Μελάνια Τραμπ αισθάνεται πως η Ρίκαρντελ επιχείρησε να την εξαπατήσει αναφορικά με τους κυβερνητικούς πόρους που θα διατίθεντο για τη στήριξη της περιοδείας της στην Αφρική.

Επίσης, μια πηγή ενήμερη με τις επιδόσεις της Ρίκαντελ στον Λευκό Οίκο επισήμανε ότι η Ρίκαρντελ συγκρούστηκε με τους συναδέλφους της στην εν λόγω υπηρεσία και «κάπως απομακρύνθηκε από όλους», εκτός από τον Μπόλτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις πηγές, που έχει γνώση της ίντριγκας στον Λευκό Οίκο σημείωσε ότι οι εντάσεις άρχισαν να κλιμακώνονται σε σημείο να ξεσπάσει κρίση πριν από έναν μήνα και σοβαρές, αλλά μάταιες, προσπάθειες καταβλήθηκαν για την εκτόνωση της διαμάχης.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Μελάνιας Τραμπ δήλωσε ότι η Μίρα Ρίκαρντελ «δεν αξίζει πλέον την τιμή να υπηρετεί σε αυτόν τον Λευκό Οίκο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης