Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε ένα σχέδιο, που είχε εκπονηθεί εδώ και καιρό, για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, με τους συμβούλους του να του επισημαίνουν πως θα έχει από αυτό ένα επιπλέον όφελος: θα πλήξει μια βιομηχανία για την οποία πιστεύει ότι επιβράδυνε την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού ώστε να είναι διαθέσιμο μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σχολιάζει το POLITICO.

Η αλλαγή στάσης ήρθε έπειτα από συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Οβάλ Γραφείο, κατά τις οποίες ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer επειδή δεν ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό πάνω από 90% παρά μόνο μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση της σχετικής συζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εργάστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την κατάρτιση μιας εκδοχής της πολιτικής, την οποία ο Τραμπ προγραμματίζει να ανακοινώσει σήμερα.

Σχεδιάζει να συνδέσει τις πληρωμές της κυβέρνησης για φάρμακα με τις χαμηλότερες τιμές που καταβάλλονται ενδεχομένως για τα φάρμακα αυτά στο εξωτερικό. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μειώσει μέχρι και 30% τις πληρωμές για φάρμακα στο πλαίσιο του προγράμματος Medicare, εξαλείφοντας έτσι ένα μέρος των κερδών των φαρμακευτικών εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης