Την απέλαση δεκάδων Ρώσων αξιωματούχων διπλωματών από τις ΗΠΑ φαίνεται να επιλέγει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ως απάντηση στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, ακολουθώντας έτσι το «παράδειγμα» της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία απάντησε με αντίστοιχο τρόπο.

Ο Τραμπ συντάχθηκε με τους συμβούλους του, αποδίδοντας την ευθύνη της επίθεσης στη Ρωσία, και οι απελάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί επί της παρούσης ως η τελική απόφαση του Αμερικανού Προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόθεση του Τραμπ είναι να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θέλοντας ωστόσο προηγουμένως να σιγουρευτεί ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του θα εναρμονιστούν με αυτή την κίνηση και θα λάβουν παρόμοια μέτρα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Raj Shah ανέφερε τα εξής: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαραστέκονται σταθερά στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζοντας την απαράδεκτη πράξη της Ρωσίας. Ο πρόεδρος εξετάζει πάντοτε εναλλακτικές λύσεις για να φέρει τη Ρωσία προ των ευθυνών της, ως απάντηση στις κακοήθεις δραστηριότητές της. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι περαιτέρω να ανακοινώσουμε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης